‘Du begreifst nun’, sagte Goldmund,
‘daß ich nicht verstehen kann,
was Denken ohne Vorstellungen sein soll?’

— Uit ‘Narziss & Goldmund’, HERMANN HESSE

Goldmund is het Gentse ontwerpbureau van Evelien Gillis, dat veel belang hecht aan kwalitatief hoogstaand drukwerk. Goldmund ontwerpt voornamelijk boeken en tijdschriften, en verzorgt de visuele communicatie voor culturele organisaties en privé-bedrijven. Daarnaast kan u bij Goldmund ook terecht voor een eenvoudige website of fotografische ondersteuning bij uw project.

Met het nodige inzicht in uw verhaal zorgen we voor een helder en functioneel ontwerp dat zich vertaalt naar een waardevol visueel eindproduct met een hoge afwerkingsgraad. We hebben aandacht voor typografische verfijning en kiezen voor tactiele materialen die het ontwerp naar een hoger niveau kunnen tillen.

Vanuit de liefde voor kunst en cultuur verwelkomt Goldmund graag projecten die een aparte visie hebben op de wonderen der wereld of die richting geven aan onze blik op de toekomst.


Contacteer Goldmund

Evelien Gillis (1990) studeerde in 2013 af als master Grafisch Ontwerp aan de School Of Arts (KASK) in Gent (BE) en leerde naar letters kijken als stagiaire bij het multidisciplinaire ontwerpbureau Catapult (Antwerpen). Ze werkte identiteiten uit voor o.a. MAfestival en Beaufort bij studio Canjotto (Gent), en ontdekte een liefde voor boekontwerp bij Armée de Verre (Gentbrugge), sterk in het ontwerp van roman tot kook- en kunstboek voor uitgeverijen als Lannoo, Luster, WPG Uitgevers, … Met een scherp oog voor verfijnde typografie en een visuele gevoeligheid voor evenwicht ontwerpt ze sinds 2018 voor eigen grafische studio Goldmund. Ze hoopt haar projecten dezelfde intuïtieve soberheid mee te geven die ze terug kan vinden in de stijl van CEREAL magazine, de warme winterlandschappen van illustratrice Kaatje Vermeire en de 4 Seizoenen volgens Max Richter.